Eten uit verre oorden

Speciaal voor de Week van de Diversiteit (10 - 14 oktober) worden de hele week naast de gebruikelijke gerechten ook menu's uit verre oorden geserveerd in grote universitaire restaurants.



Elke dag komt een andere culinaire streek of culinair thema aan bod, zoals bijvoorbeeld:  

Afrika:

  • Couscous met lamsvlees

  • Paprikasoep en afrikaanse soep

  • Kip nuggets / pikanto

  • Tropicalfruit appelsientje / ananas sap

  • Ananas / banaan

 Azië:

  • Nasi schotel met saté, atjar en kroepoek

  • Bami soep en Chinese tomaat

  • Loempia / bamibal

  • Nestea peach / lemon

  • Aziatische vlaflip (vla, yoghurt, ananas en siroop)

 Amerika:

  • Broodje hamburger

  • Mais soep / Argentijnse runderbouillon

  • Pizza punt

  • Frisdrank

  • Pannenkoeken / apple crumble

 Mediterranee:

  • Paella

  • Kip piripiri / mediterrane vissoep

  • Turkse Pizza

  • Smoothie’s / verse vruchten sappen

  • Tiramisu / vanille pudding

 Oceanen:

  • Vispotje

  • Vissoep / wakame (gemaakt van zeewier)

  • Visburger / vis nuggets

  • Well water

  • Waterijsje

 
De menu's worden aangeboden in de restaurants van het Gorlaeus, het Lipsius-gebouw, het Kamerlingh Onnes-gebouw en het Pieter de la Court-gebouw.


Laatst Gewijzigd: 28-09-2011